Zondag 25 februari 2018

Vandaag hebben leden van Elvado in het Nationaal Onderwijsmuseum in Dordrecht een college gegeven over wat er allemaal nodig is om een hond als politiehond af te richten. Ongeveer 18 kinderen tussen de 8 en 12 jaar hadden hun vrije zondag opgeofferd om naar de presentatie van Ed te komen luisteren. Nadat Ed verteld had wat er allemaal bij de africhting komt kijken gaf Rene, die hondengeleider is bij de politie-eenheid Rotterdam, een presentatie over wat een politie hond in de praktijk allemaal moet kunnen. De kinderen luisterden ademloos naar beide presentaties. Dat ze het interessant vonden bleek wel uit de vragen die ze stelden. Na de beide presentaties ging de groep naar buiten voor een demonstratie in de praktijk. Het weer werkte daarvoor prima mee. Koud, maar wel een prachtig zonnetje. Ed had het pak inmiddels aangetrokken en de oefeningen werden aan elkaar gepraat door Willem S. Er waren twee honden die hun kunnen lieten zien. Liliana met Max als gecertificeerde hond en Jantine met Jester als hond in opleiding. Max deed het prima en liet zien hoe goed hij kon luisteren en bijten. Ook Jester liet zich van zijn beste kant zien en deed het prima ondanks de grote publieke belangstelling. Na de demonstratie was er voor de kinderen gelegenheid om Max te aaien. Hier werd enthousiast gebruik van gemaakt. Max werd haast bedolven onder de kinderen die totaal geen angst hadden voor die grote hond die net had gebeten. Max die goedzak vond het allemaal prima en genoot er van. We kunnen met zijn allen terugkijken op een mooie dag waarop we de africhting van politiehonden en de KNPV prima hebben gepromoot.